El 5G ha suposat un gran salt en la forma com ens connectem i comuniquem. No obstant això, com passa amb qualsevol nova tecnologia, de vegades sorgeixen problemes i reptes.

Connexió dèbil i velocitats lentes

Un dels problemes més habituals amb el 5G és la manca de cobertura, especialment en zones rurals o a l’interior d’edificis. Aquesta situació pot conduir a velocitats de baixada més lentes del que s’esperava, i ambdues qüestions estan estretament relacionades.

Una forma d’abordar aquesta situació és situar el teu dispositiu a prop d’una finestra o en un lloc on el senyal sigui més forta. També podries considerar la possibilitat d’invertir en repetidors de senyal o enrutadors 5G compatibles per millorar la cobertura a la teva llar o lloc de treball.

Latència i problemes de connexió

La latència, que és el temps que triga un senyal a viatjar des del teu dispositiu fins a un servidor i tornar, pot estar relacionada amb problemes d’interrupció de la connexió. Una latència alta pot fer que les interrupcions siguin més probables.

Per reduir la latència, verifica si hi ha massa dispositius connectats a la xarxa al mateix temps, ja que això podria augmentar la latència. Assegura’t també que el teu dispositiu estigui actualitzat i que no hi hagi aplicacions en segon pla que estiguin utilitzant un excés de la teva connexió. A més, en cas d’interrupcions inesperades, reiniciar simplement el teu dispositiu o el router podria ajudar a resoldre el problema.

Consum de dades elevat

El 5G pot portar a un major consum de dades, el que pot ser un problema, sobretot si tens un límit de dades en el teu pla.

Per fer front a aquesta situació, configura alertes de consum de dades al teu dispositiu i fes un seguiment del teu ús. També podries considerar l’opció de compressió de dades a través d’aplicacions o serveis que redueixin el consum de dades sense afectar significativament la qualitat de la connexió.

Contacta amb nosaltres per tenir més informació.